Hoopers

Nadac Hoopers in Nederland!

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig en geschikt voor bijna elke hond.

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden, die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen, omdat het wel een geestelijke inspanning, maar geen fysieke belasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, waardoor de fysieke belasting minimaal is en dat terwijl het wel degelijk een actieve sport is.

De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'.  De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.

Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand wordt gestuurd en gehandeld,, hoeft de handler zelf minimale activiteiten te verrichten. Door middel van lichaam en stem commando’s wordt de richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen de hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is, is een hoge mate van meedenken vereist!   

Hoopers is daarmee geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen(bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten). Voor advies hierover staat Nadac Hoopers Nederland in contact met een Orthomanueel dierenarts.

Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility cursus.

Eigenlijk is Hoopers voor iedere hond geschik, die het leuk vindt om met het baasje te werken.

Hoopers Training

Een Hoopers parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert te werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen.

Bij Nadac Hoopers wordt er positief en zonder druk getraind. Dit betekent dat de hond het vooral leuk moet vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen. Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar: iedere hond kan het leren!

Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt er beloond met voer- en spelbeloningen.

De hond leert zelfstandig werken en nadenken.

Kortom een geweldige , actieve sport , welke geschikt is voor vele honden!!!

 

Voor tarieven en beschikbaarheid stuur een berichtje in het contact formulier

Bron: Nadac hoopers nederland