Hoopers

 

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig en geschikt voor bijna elke hond.

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden, die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen, omdat het wel een geestelijke inspanning, maar geen fysieke belasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, waardoor de fysieke belasting minimaal is en dat terwijl het wel degelijk een actieve sport is.

De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen. De eigenaar blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'.  De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de eigenaar.

 

Hoopers is daarmee geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen(bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten). 

Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility cursus.

Eigenlijk is Hoopers voor iedere hond geschik, die het leuk vindt om met het baasje te werken.

 

Kortom een geweldige , actieve sport , welke geschikt is voor vele honden en baasjes !!!