Wij trainen in kleine groepen zodat, zowel de baas als de hond, alle aandacht  krijgen die zij nodig hebben. Instromen kan te allen tijde ,        zodat u niet te lang hoeft te wachten en snel een band op kunt bouwen met uw hond.

 

Wij trainen met voorwerpen uit de dagelijkse praktijk, waarbij altijd wordt gelet op veiligheid. In spelvorm  worden er een aantal oefeningen uitgevoerd, waarbij u kunt denken aan bijvoorbeeld het tegenkomen van fietsers en/of rolstoelen.  

We gaan de pups de basiscommando’s leren, zoals zitten,  laten liggen en naast lopen aan een losse lijn. Dit zullen we spelenderwijs, doen zodat de hond graag wil blijven samen werken met de baas. Hit is namelijk belangrijk dat het een leuk spel moet blijven en de hond graag met de baas wil blijven samenwerken.

 

Puppy/jonge honden cursus.

Vanaf 8 weken bent u van harte welkom om met uw puppy cursus te komen volgen.

U kunt instromen wanneer het u schikt, zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten wanneer er een cursus start. 

Op jonge leeftijd is het erg belangrijk om in aanraking te komen met zoveel mogelijk verschillende prikkels, zoals andere mensen en honden.

 

De nadruk bij deze cursus ligt op het spelenderwijs samen met uw hond verschillende dingen te ontdekken. Dit kunnen de gewone dingen uit het dagelijks leven zijn of zaken  die u gewoon op straat of in huis tegen kunt komen, zoals vreemde geluiden of vreemde voorwerpen.

Uw pup zal in het begin nog wellicht nog moeten wennen aan het lopen met een riempje en het om hebben van een halsbandje. Tijdens de les zal de hond leren dat het helemaal niet zo vervelend is om dat halsbandje aan te hebben en met het baasje mee te lopen zonder aan de riem te trekken of er in te bijten.

U zult begrijpen dat een vol uur voor een pup te veel indrukken geeft in één keer. Wij zullen de les dan ook afwisselen en u tijdens de les de gelegenheid geven om vragen te stellen over onderwerpen zoals "hoe maak ik mijn hond zindelijk" en " hoe leer ik hem alleen thuis te zijn".