Puppy/jonge honden cursus.

In de leeftijd van 8 t/m 28 weken.  Bij ons geen wachtlijst! U kunt gewoon instromen wanneer het u schikt! 

Gedurende deze leeftijd is het erg belangrijk om in aanraking te komen met zoveel mogelijk verschillende prikkels, zoals andere mensen en honden. Omdat de pups nog niet volledig zijn ingeënt wordt deze cursus apart van de andere groepen gegeven.

 

De nadruk bij deze cursus ligt in het spelenderwijs samen met uw hond verschillende dingen te ontdekken. Dit kunnen de gewone dingen uit het dagelijkse leven zijn of dingen die u gewoon op straat of in huis tegen kunt komen zoals vreemde geluiden of vreemde voorwerpen.

Ook het lopen aan een riempje en het om hebben van een glad halsbandje moeten zij vaak nog aan wennen. Hier zal de hond merken dat het helemaal niet zo vervelend is om dat halsbandje aan te hebben en met het baasje mee te lopen zonder aan de riem te trekken of er in te bijten.

U zult begrijpen dat een vol uur voor een pup te veel indrukken geeft in één keer. Wij zullen de les dan ook afwisselen en u de gelegenheid geven om vragen te stellen over onderwerpen zoals: Hoe maak ik mijn hond zindelijk? Hoe leer ik hem alleen thuis te zijn?

 

Bij deze lessen trainen wij in kleine groepen zodat zowel de baas als de hond alle aandacht kunnen krijgen die zij nodig hebben. Instromen kan ten alle tijden zodat u niet te lang hoeft te wachten en snel een band op kunt bouwen met uw hond.

Ook hier werken wij met de dingen die de honden in het dagelijkse leven tegen kunnen komen. 

Met verschillende voorwerpen en hindernissen, waarbij altijd wordt gelet op veiligheid, worden in spelvorm een aantal oefeningen uitgevoerd. Ook houden wij rekening met de groeifase waarin uw hond zit en gaan we ook oefenen met het op tafel zetten (dierenarts) en het controleren van de tandjes.

We gaan ook beginnen met de basis van de dagelijkse commando’s, zoals het `zit- af en naast lopen aan een losse lijn. De hond voor roepen wordt ook een begin mee gemaakt. Echter is het belangrijk dat het een leuk spel moet blijven en de hond graag met de baas samen wil werken voor het te behalen resultaat.